In de kijker

zenuwstelsel.gif

Neuromotorische revalidatie staat voor de revalidatie van neurologische en motorische functies dmv van oefentherapie.

Neurologie is een medisch specialisme dat zich met name bezig houdt met de diagnostiek en behandeling van ziekten van de hersenen, het ruggenmerg en de zenuwen. Daarnaast worden spierziekten ook vaak binnen dit domein ondergebracht.

Neurologische aandoeningen kunnen zowel progressie ontstaan (bv. Multiple Sclerose, ziekte van Parkinson, spierziektes, …) als plots optreden (hersenbloedingen  en -infarcten, hersentrauma’s door val, ongelukken, …).

De symptomen veroorzaakt door neurologische ziektes zijn zeer verscheiden en kunnen zelfs sterk verschillen van persoon tot persoon. Alle neurologische symptomen ontstaan door een stoornis in de goede werking van hersenen, zenuwen, ruggemerg of spieren en kunnen verschillende gevolgen hebben op neuromotorisch vlak. Zo kunnen bijvoorbeeld de spierkracht, de gevoeligheid, de coördinatie en het evenwicht aangetast zijn.  Er kan tevens ook spasticiteit of verlamming optreden. 

Neuromotorische revalidatie is naast medicatie, tips en advies om beter met de aandoening om te gaan of een eventueel operatief ingrijpen een van de voornaamste interventies in de behandeling van neurologische aandoeningen en hun symptomen.

Aan neurologische aandoeningen gerelateerde klachten zijn: Hoofdpijn, rugpijn, zintuiglijke stoornissen, verlamming en duizeligheid.

 

Hoe u een afspraak maakt, leest u hier